söndag 24 maj 2015

"Postiv Energi".

Underbara helg!

Jaha ,då har vi åter avverkat en underbar helg i Linnevalstorp. Helgen har gått i familjens tecken då jag hade födelsedag under veckan och våra grabbar samt mina syskonbarn med familjer hälsade på. Kan bara konstatera att jag är otroligt priviligierad som har en så fin familj.....Det ger så otroligt mycket positiv energi , Energi är också temat den här veckan när elektrikern har börjat dra alla "elslangar" och dosor. Även han är supereffektiv vi är imponerade , känns faktiskt som vi på vår ritning inte glömt någon funktion ,än så länge.
Det här med ljussättning är ju faktiskt nästan det viktigaste man gör när man bygger hus ,särskilt här i Skandinavien där vi har så många mörka månader.
Imponerade att Tomas håller koll på alla slangar!!
 
Lite skämskudde har vi också då vi ändrade planritning för våra duktiga snickare. De hade ju som jag skrev i förra inlägget satt upp den höga väggen för att vi skulle utnyttja utrymmet över badrummet till extra förvaring men när vi kom och det var uppreglat kändes det inte bra och vi ändrade ritningen.
 
Här är de långa reglarna mot taket avkapade ovanför det blivande badrummet och det blir istället en "gräddhylla" med några mysiga fåtöljer med utsikt på hög höjd över hela nejden.
 
Vi hade också köpt med vit shellack som vi strök den bärande stocken i sovrumsdelen på loftet med.
Bara ifall...vi har ju erfarenhet att det kan blöda igenom både kåda och annat då vår förra villa var i timmer .Blev genast mycket ljusare bara av det....hur skall det inte bli när alla fönster kommer in i gavelspetsen, känns som det blir lika bra som planerat!!
Den svarta skorstenen från vår täljstenskamin i köket skall Björn dra om så den följer mitten på gaveln så mycket som möjligt. Även den skall vi måla vit ,har också en tanke om att klä in den i spegelmosaik så att den "försvinner". Men lugn och fin ,det får vi se när vi målat först.
 
 
Även lite favoritsyssla i form av trädgårdsarbete den här helgen .Fick i present av våra goda vänner en fantastisk Magnoliabuske, trodde inte att denna majestät som vi beundrat på Österlen klarade vår zon...men tydligen. Har omsorgsfullt valt en fin plats längst ner i fruktträdgården där det är lite ombonat och lummigt. Enligt beskrivningen blir den 3 meter hög och 3 meter bred så därför fick den en helt egen jordförbättringssäck och sedan täckbark ovanpå det för som vi hoppas bästa resultat.
Dess knytnävsstora blommor är nästan overkliga här i nord.
 
Jag fick även en klassisk Syrenbuske som vi planterade bredvid jordkällaren för att kunna njuta av blomningstiden från det kommande vardags och uterummet.
 
Nu ser vi åter fram emot nästa helg!
/A.
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar