söndag 31 maj 2015

Detaljer.

-"Det är de små, små detaljerna som gör det....."

Citat från vår käre Povel passar till vårt inlägg denna helg!
Härligt att se riktiga proffs "in action". Både jag och Jörgen lägger stor vikt vid detaljer och så även våra fantastiskt duktiga snickare.
Utsågning vid hörnsten av väggen till vårt blivande vardagsrum.
 
Olika bredder på bräderna för "gammal känsla" på nya ytterväggarna. Vi är hur nöjda som helst!!!!
 
Under veckan åkte vi ner med smörgåstårta till grabbarna , vi har ju inte kunnat ha taklagsfest på traditionellt sätt då ytter- taket var det första som gjordes för tre år sedan då det verkligen var  "fem i tolv" innan det hade rasat in.
Nu fick det istället bli firande av taket ovanför bad och tvätt som blev klart.
 
 
Dröm om vår förvåning när vi i Fredagskväll kom ner till gården och bägge ytterväggarna och fönstren var på plats! Dags för Falu rödfärg...tur att jag kunde sitta nära väggen under helgens ösregn.
Vy ifrån det inglasade uterummet.
 
 
 
På de måttbeställda fönstern har vi valt faluröd utsida och vit insida främst för att de skall "försvinna" visuellt .Vi valde också 3 glas/säkerhetsglas med aluminium för att både vi och våra efterlevande skall slippa underhåll. Däremot blir pms-koden lite annorlunda på aluminium mot trä så just nu känns den röda lite väl skarp ,men den lär mattas av med tiden. Kunde inte låta bli att putsa av det värsta på glasen .Vi konstaterade också under sen söndagseftermiddag att vi får installera en markis då det blev otroligt varmt i det blivande vardagsrummet med all glasyta.
 
 
Hänt i veckan var också att  Kenna (vår tidigare murare) gjorde come back och kapade ur öppningen från det som skall bli kök till det nybyggda.....härlig känsla!! Till vänster om öppningen kommer kyl och frys samt arbetsbänk mm. Mycket städning följde med allt mur-damm som tränger sig in överallt ,men det var värt varenda minut!!!


...inifrån blivande vardagsrum



En stor eloge till Snickar Jocke som satte ihop en "kuvös" i rummet där vi har vårt bohag av 45 reglar med plast innan kapningen som han kilade mot varandra UTAN SKRUVAR?? Otroligt!!
 
Så himla spännande att se vad grabbarna hunnit med till nästa helg vi åker ner...
/A
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar