söndag 17 maj 2015

På hög höjd.

Fallskydd?

Den här helgen var underbar med lite extra ledighet . Våra snickare hade också extraledigt och vi ryckte på uppdrag in med att täta högst upp i nocken inför den kommande lösulls-insprutningen.
Det blir en luftspalt under nock-stocken där det också skall placeras en ventil i varje gavel på huset.



Kände mig inte särskilt tuff 6 meter upp på ställningen i det blivande vardagsrummet det gungar väldigt trots att hjulen är spärrade. Det här med höjder blir faktiskt värre med åren (jag som håller föreläsningar och utbildningar i Fallskydd  på jobbet borde ju vara tränad?)
Vilket som ,"uppdrag utfört" och nu får vi se när taket blir isolerat av firman som kommer från Kumla.
 
Passade ju bra med detta pyssel då den slammade väggen inte kunde målas .....6 grader! Söndag morgon....usch!! (Vi konstaterade också vilken tur med vädret vi hade på Emil o Emmas Bröllop här nere förra året 16/5,, 22 grader och blå himmel, hade varit tufft att få upp värmen i ladan om det varit nu.)
 
Vi har också den här helgen gjort en ny Planritning. Reglarna som syns på bilden skall kapas på 2,50 höjd från golvet.. Tanken var att det skulle bli en "kattvind" på ena långsidan för extra värme-förvaring  men när vi kom ner i Onsdagskväll kändes det inte alls bra att inte se hela takbredden. Istället blir det fortsättning på loftet efter sidan så att vi kan använda den delen som blir taket på badrummet som kontor/läshörna. Men det är sånt som händer på resans gång, känns ändå bra att det inte blivit gipsat och isolerat redan. Hoppas inte Håkan Tjärnbro och hans killar blir trötta på oss!!
 
Kram/A
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar