söndag 28 april 2024

Stryka med Järnvitriol

 Ytterligare fix i vår nya studio... nu dags för lite på de kala väggarna.

Vi har haft ett konstverk i metall på väggen i vårt uterum ,en tavla vi köpte på ett galleri i Malmö för en massa år sedan. Den kommer passa perfekt på de vita väggarna i vår studio , där den hänger nu i vårt uterum syns den nästan inte då väggarna mörknat .Vi har ju i tidigare inlägg berättat att vi behandlade den ohyvlade väggen med järnvitriol.

Nu när vi flyttade bort den stora tavlan har ju solen mörknat trävirket betydligt!! Vad göra? De tavlorna vi tänkte sätta där i stället täcker inte den hela ljus ytan. Vi provar att stryka väggen en gång till helt enkelt...


Vi hoppas verkligen att den starka vårsolen mörknar träet . Annars får vi väl leta upp och blanda till en bets som är samma färg som resten av hela fondväggen.

Skön promenad i vår skog och minsann även i år ligger Tranorna på ägg, smög och satt länge i en buske för att verkligen få se "mitt i naturen" på hemmafronten så mäktigt. Det var alldeles stilla i skogen så hann tyvärr inte få upp kameran och få med en bild på den ruvande tranan utan endast boest på den pytte lilla gräsön..


Inte jätte väl syns redet från mitt gömställe , men i alla fall minst två ägg såg jag.
Mäktigt med denna lite exotiska fågel som kommer år efter år.

Nu börjar min första semestervecka, så härligt!

😎


//A









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar