söndag 21 april 2024

Lägga markstenskant

 Plötsligt händer det som det heter... har länge tänkt att det måste göras något åt gräset som växer in i våra altantrappor. Trist om det tar på trät och mycket mer jobb att göra nya trappsteg än att fixa en snygg och praktisk stenkant. Sagt och gjort...


Sista trappstegen har satt sig och gräset växer in, mäter upp och skär med kantspaden en lagom djup fåra som är måttad efter våra marksten ( samma som vi har använt tidigare i olika projekt)

Ja men då så var de på plats! Perfekt skall så lite gräs närmast kanten så det inte blir jordigt på stenarna.
Här syns också tydlig skillnad när vi skurat trappstegen med linoljesåpa. Blev riktigt bra!

Och när vi ändå höll på var det åter dags att "pumpa upp" reglarna längst ut på vår altan. Där har vi gjutit plintar men det är lite lera i botten så de sjunker undan vart 5:e år så dags att rikta upp igen.

Man undrar kanske varför inte hela altanen behöver justeras och det är för att resten av trädäcken ligger på en stenkista som vi tidigare grävde ur när vi byggde om kreatursdelen till köks del där vi nu bor och slängde ut i gamla "dyngstan" (16 ton sten) 


Bara att pumpa upp med domkraft tills det kommer i våg och sen lägga emellan tryckade reglar tills det blir perfekt.


När man ändå är ute och fixar är det skönt med en paus och lite energipåfyllnad. Denna dag i form av nygräddade våfflor, mums!


Och på tal om energi, nu är det dags att skörda vårens första vilda primörer. Nässelskott , mycket vitaminer och mineraler och vi kan rekommendera att inte bara göra soppa utan testa gärna att smörsteka  och ha till pasta eller fisk eller egentligen vad som helst. Hur gott som helst!

Nu bara en vecka kvar till min semester, sååå skönt det blir!

Kram//A










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar