söndag 9 augusti 2015

"Murar-Kenna" igen...

Den här veckan kom Kenna som är vår skickliga murare. Han slammade ytskiktet  jämnt i portalen på stenväggen mellan kök och vardagsrum som han sågade upp tidigare i våras. Blev såklart jättefint skall nu torka i 5-6 veckor innan det får målas i samma nyans som det andra. Blir bra med lite tidsfrist för då kan vi fixa till fogarna mellan stenarna som vi valt att ha synliga i det som kommer bli vardagsrum. Eftersom det är gamla fasade cement-stenar har vi tänkt att även de skall få en matt Silikatfärg i samma vita nyans som de putsade väggarna i köket.
Det är fantastiskt att se genuint hantverk!!
(Skulle vi "slängt med sleven" hade det säkert varit murbruk överallt i både kök och V-rum.)
 
 
...
Under veckan har vi också fixat i badrum och tvättstuga, kommoden med dubbelhandfat i porslin och toastol är inställda. Blev lite sugen att montera fast de fina kranarna i handfatet ...men nu får vi lugna oss till "Tobbe" från Br.Perssons rör kommer. 
     Jörgen har målat  väggarna i det blivande vardagsrummet, börjar faktiskt likna vårt "hem"!!
 
 
¨¨¨¨¨¨¨
Veckan som kommer har vi bestämt oss för att ta ett ryck i vårt Radhus i Kristinehamn. Eftersom vi bott i Linnevalstorp sen i mitten på Juni har det blivit lite eftersatt. Särskilt stort tack till våra omtänksamma grannar vid radhuset som förbarmat sig över våra gräsmattor.
 
Tiden går fantastiskt fort, fick lite längtan efter kräftor ,vem vet vi kanske slänger i våra burar nästa helg?
 
Kram/A
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar