söndag 30 augusti 2015

"Disk-tajming"

Vardagslyx!!

Under veckan som gått kom Per från Br.Perssons rör och gjorde det sista för att installera vår nya diskmaskin och kran i köket......vi säger bara WOW!!...vi har ju i våra tidigare villor också haft denna lyx ,som nu blivit en standard i varje hem. Men känslan att få det här i lagården efter att haft dunkar med vatten inne sen vi började bo här på helgerna är enorm. Lite nostalgiskt säger vi nu tack för den tiden till våra plastdunkar och nu får dom en ny plats på hyllan i gamla stallet så länge.

Det blev verkligen "diskmaskins-tajming" då vi skulle ha årets kräftsskiva i ladan igen.
Den här gången behövde vi inte varken paptallrikar eller diska i gamla zinkbaljan vid utediskbänken!

.....Kräft-skiva....

Åhh vad priviligierade vi är som har så fin familj och goda vänner. Måste nästan nypa mig i armen , otroligt att vi får ha ett så här bra liv. Vår renoverade lada är ypperlig som stort umgängesrum och långa middagar den här helgen i form av traditionell kräftskiva.


I ladan har vi ett stort kvadratiskt bord som rymmer 4 stolar på varje sida.( I år hade vi dock utökat antalet så vi fick "knö in" någon stol extra) Vi tycker det är trevligt när alla på middagen kan se varandra istället för att man sitter på rad vid ett långbord. Det optimala vore kanske ett stort runt träbord....men det får bero.

Seglen i taket är från vår segeljolle ,men vi använder inte den så mycket nu så de får agera "skräpstopp"  det kommer ner lite småskräp från det gamla sticktaket när det blåser mycket.
Ledlamporna som ser ut som gamla glödlampor är från Granit. www.granit.se



                                                                ......

Den här veckan som kommer blir det spännande. Företaget från Kumla kommer och sprutar in träullen i alla facken i taket. De skulle ha varit här förra veckan men då fick vi ställa in då luftfuktigheten var för hög. Tydligen packar cellulosan ihop sig då och ger inget bra U-värde.


/A


 

2 kommentarer:

  1. Tack för igår!! Kul att vi blev så många....

    SvaraRadera
  2. Tack själv...verkligen ,(får uppdatera 5-kampen till nästa år så det inte bara är "kast-moment" som Thea tyckte)!!

    SvaraRadera