lördag 7 mars 2015

Vårvindar friska!

Vårvindar friska....

Härliga vindar denna Lördag jättebra då torkar all gegga efter grävningen.........
Det är ju fortfarande för kallt för att gjuta plattan till nya vardagsrummet så vi sticker mellan med att fixa ytskikten i hallen i gamla huset.
Blir både fräschare och trevligare för våra övernattande gäster. Som det ser ut nu så gissar vi att den synliga yttersta tapeten är från -60 talet med bågnande papp under så den har inte lika stort värde som den gammelsvenska i vardagsrummet som är original.
Precis som när vi rev köksväggarna är det tapetserat otroligt många lager.
De första lagren hade limmats direkt på de breda planken
Även de är spikade med handsmidda spik precis som de riktigt breda plankorna i taket så det blir att slipa och sen måla. Vi tycker nog det blir lite trist med bara målade väggar i hallen och planerar därför att på väggen mot glasverandan sätta någon passande tapet .Hallen är rymlig så den får vi möblera lite mysigt för våra gäster.

Fina gamla målade plank under tre lager papp...och väldigt charmigt med de rejäla handsmidda spikarna som de är ditsatta med.Känns som det är 1 miljon pappspik som skall dras ut.. men nu är det klart, "check".....bara att sätta igång och spackla.Vi kommer nog välja en blank takfärg som det tydligen varit i original.



....förresten kan jag tipsa om den fina hemsidan Rudskoga.se .....där finns en jättefin bild på vår lilla by i vinterskrud tagen av Anders Jönsson.

www.rudskoga.se    




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar