fredag 13 mars 2015

Ljuva Vår!!!!!

Ljuva Vår, välkommen !!

-minsann tittar inte Krokusen fram denna dag!!

 

... Konstaterar att det är likadant varje år vid den här årstiden.
Lika "svulten" på varje grönt grässtrå och känner att jag varmt välkomnar varje tillökning av nyanlända arter med flyttfåglar. Idag kunde jag säga välkommen till den första tranan och ormvråkarna har återvänt med sina förmodligen årsungar som tydligen klarade "flytten"... Hoppas de är vänner och hittar egna revir och boplatser...finns ju så otroligt mycket storskog bara en liten bit bort så det skall nog lösa sig!!
Är man uppfostrad av naturälskande föräldrar så är det sånt här man blir glad av. Jag blir själv lika glad när våra grabbar nu vuxna påpekar "- vilken häftig skalbagge" eller liknande när vi på vår fritid alltid älskat att vara utomhus så mycket som möjligt. Känns som vi då lyckats förmedla en verklig livskvalitet som kontrast till , märkesvaror,rätt bil,rätt anställning mm. så otroligt fattigt men för vissa som inte hittat "hem" alltför viktigt.
Vi har haft en underbar kväll på altanen 25 grader på trädäcket utomhus och 37 grader i uterummet får tala för sig. Kan också hänvisa som "naturnörd" till webbkameran vid Hornborgasjön .....helt osannolikt år efter år,märkligt!
Ha en fantastisk kväll alla!!



webbkamera.se/Hornborgasjön


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar