lördag 2 mars 2024

Byggprojekt Studio/Ateljé går framåt.

 Här går det undan, vi blir så imponerade av dessa killar!!
Under veckan har det reglats upp och isolerats både i tak, väggar och golv. 

Tyvärr har inte vädret visat sig från sina bästa sidor , och nu går det inte att stå inne och jobba så praktiskt då med ett tält som skydd.


Nu är även den gamla magasin trappan borttagen , men sparas för att användas till nästa projekt eftersom den är rejäl och stabil.


Otroligt bra ljus ger ljusslangarna med led ljus! Golvet sparas här för att slippa behöva använda ställning till takhöjden. Det är endast borta runt om väggarna en bit för att kunna komma  åt att isolera.


Känns riktigt bra med denna miljövänliga isolering i gran. Vi har samma i ladugården där vi bor fast där är det lösull i taket (se tidigare inlägg från 2015)


Det blir mycket gammalt spill som vi försöker återvinna till så mycket som möjligt. Småbitarna får bli tändved för utebrasor nu under våren.


Då så blev det även förberett för den beställda dörren och fönstret, en provisorisk men smart lösning med plywoodskiva med gångjärn och knarvel funkar så länge mot vind och väder. Som tur är har vi även sparat de gamla brädorna från tidigare projekt som var friska så de kommer till användning nu bredvid nya dörren. Det tycker vi smälter in bättre på vår gård än helt nya.


Urgrävt under golvet där det såklart låg miljoner med skräp och glas. De gjorde det lätt för sig förr "det som du inte såg finns inte"...Tur att vi har dagens återvinning som vi kan åka till med allt. Även här är det en skiva där det stora fönstret med svart utsida kommer sitta.


Och nu blir vi som tur är tvungna att flytta trädgårdskomposten som verkligen gjort sitt dags att göra ny och bättre på annan plats. Vill ju inte se detta elände inifrån genom det stora fönstret.
Har också samlat ihop lite annat "spill material" som också skall köras till återvinningen.

Skall bli så spännande att se vad som händer under kommande vecka, hade väl aldrig trott att det skulle bli klart så fort! Tyvärr kunde inte de gamla plankorna på bottenvåningen återanvändas då de inte var spontade så vi har fått beställa nytt trägolv. Ytskiktet till väggar och tak blev också levererat i fredags.


Kram//A










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar