tisdag 26 mars 2024

Byggprojekt del 4 fönster och El kommer in

 Så härligt det driver på! Då var det dags att få in fönster och all el i vårt "nybygge".


Det stora fönstret vi beställde har antracit svart utsida precis som dörren men vit insida för att smälta in i ytskikt på väggen.


Så snyggt ,dock för kallt att måla ute ännu men det skall i alla fall också bli faluröd färg på fönsterfoder.
Även den tidigare trädgårdskomposten (till vänster ) är helt frusen och går inte att rubba. Tanken är där att vi skall kratta ut den och sätta fina marktäckare nedanför fönstret.


Så kom också elen på plats och istället för spot eller annan belysning har vi valt en dim bar 
ledbelysning som sitter ovanpå balkarna så det blir ett snyggt "up-light". Med dagens teknik har vi såklart också en app i telefonen där vi kan styra både färgen i ton samt styrka om vi vill.


Vi hade planerat en luftvärmepump men eftersom utrymmet är ca 20m2 och väl isolerat har vi forskat och frågat runt och valde därför i stället "bäst i test" element som är väldigt energisnåla.


Och då så när det blev klart är det dags för att "pimpa" lite inredning. Jörgen som är en "fena" på att måla möbler fixar de gamla sängborden från -50 talet vi sparat till mer uppdaterad version som vi tycker passar i vår nya studio.


Även den gamla slitna pinnstolen som låg i gamla ladan får omsorg. Lagad och sen även slipas samt även den  målas i samma kulör som sängborden kommer den bli en utmärkt skrivbords stol.


Äntligen är vi i V.13 så det blir dags att förså lite grönsaker och blommor som får lite extra start mot att sätta dom på friland. Våren känns långt borta men ett säkert vårtecken är skatorna som i år igen försöker bygga i vår fruktträdgård. Tyvärr får vi även i år ta bort det då vi inte vill ha dom så nära huset.

Får också önska alla läsare en riktigt skön påskhelg!

//A















 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar