fredag 15 mars 2024

Byggprojekt del 3 ;Studio/Ateljé

 Härligt snart klart med vårt byggprojekt....

Det driver på med färdigmålade plank som vi valt som ytskikt, även golvet är ett massivt färdig laserat trägolv, ser väldigt snyggt ut!




De nya balkarna som "håller ihop" ytterväggarna med takstolarna måste dock laseras.


Den nya ytterdörren vi beställt för tre månader sedan blev också levererad under veckan.
Tyvärr lite för kallt att måla de gamla brädorna som sattes runt nya dörren för att matcha den gamla magasinväggen. Men det skall bli så fort den kommer lite vårvärme och inte regnar. Hade sett konstigt ut med helt nytt virke så tur att vi sparat de gamla breda planken från tidigare projekt.





Lite tråkigare men nödvändigt arbete blev att rensa den stora högen med gammalt glas, porslin och annat skräp som rakades fram under innan det nya golvet skulle isoleras och läggas. Får bli några vändor till återvinningen.


Ett som jag tycker betydligt roligare och trevligare projekt är att fixa "svedjebränning" på det gamla fjolårs gräset lite här och där . Särskilt på de platser som vi planterat vårlökar som snart tittar upp om värmen kommer, blir så himla rent och snyggt efteråt.

Nästa vecka har vi blivit lovade att även det stora fönstret skall levereras som hamnade på fel terminal och inte kom med dörren, suck....men det är inte så bråttom .Vi har ju heller inte all inredning klar och på plats ännu så det gör inget. Även elektrikern kommer och gör klart allt så vi får värme och kontakter mm nytt överallt i nybygget , så mysigt!

Ha en fin vårvecka (hoppas vi) här är nu fullt med svanar, tranor och en massa andra vårfåglar som så härligt kommer tillbaka år efter år!!

Kram//A








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar