måndag 26 mars 2018

"Destination Lidköping"

Dags för lite avkoppling, denna gången passade vi på att besöka fina Lidköping en stad vi aldrig bott kvar i tidigare. Anledningen att det blev det var egentligen Jörgens samarbete med Vänermuseet å jobbets vägnar. Lite shopping  och mat på mysiga restauranger  ,lyxigt att bara ta en timma i taget och göra det man får lust till. Stadshotellet var nyrenoverat med trevlig personal ett bra ställe att bo på.

Det fina "Jaktslottet" innehåller idag ett fint cafe´/konditori .(Tidigare Magnus de la Gardies lilla jaktstuga som då låg på Kållandsö)


...är ni i trakterna av Lidköping så passa verkligen på att besöka Vänermuseet!!


Vad vi inte heller visste innan är att Bertil Vallien designat och skapat rummet ,naturligtvis även glaskonsten i det . Häftig stor båt-skulptur med en vikt av ca 300kg.Vattnet som rinner i fåran i golvet skall föreställa Lidan som delar Gamla och Nya Lidköping.


Till minne av alla både lyckliga och tragiska minnen som Vänerns vågor orsakat. Ju längre man tittar ju fler figurer hittar man i glasskulpturen.


Tog också en tur till Kållandsö med vackra Läckö-slott längst ut på udden.
Kul att ta bilvägen ,har tidigare bara besökt Läckö med egen båt sjövägen.


Naturrum för oss ny upplevelse men har bara funnits nåt år. Otroligt fin utställning även där och väldigt mycket kul för barn.


Bitande vind då Vänern ligger täckt av is!!

........
På vägen hem fick det bli Kinnekulle ....dock ingen bild då det inte går att återge den otroliga utsikten..

Då går vi in i Påskveckan, skall bli skönt med lite kortare vecka framåt!

Kram/A







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar