söndag 13 december 2015

Storm.

Den gamla Oxeln.......

Den här gången orkade inte den gamla Oxeln vid vår nerfart mot gården hålla emot vädrets makter längre. Visserligen har vi de sista åren sett att det varit lite tunt med blommor i den på Våren. Och med lite röta i stammen är det inte många träd som "pallar" när det stormar som det gjort sista veckan.


De flesta rötterna gick av och hela vägen var full av stora stenar som följde med ur jorden. Vilken kraft!..tur att ingen var ute och gick på kvällen!!

Det var ett härligt klätterträd när jag var liten, mamma och jag brukade cykla och hälsa på Karin och Ivan när de hade övertagit Linnevalstorp som sitt sommarhus. Då kändes trädet gigantiskt stort..... ,men nu blir det inget mer klättrande i det!


Under veckan som gick lade vi klart golvet även på det som skall bli vår nya läshörna ,det är väl att överdriva att kalla det "Bibliotek" då det bara är 20m2.
Det skall som sagt i alla fall bli platsbyggda bokhyllor efter långväggen.
Vi har också bestämt oss för ett räcke ifrån www.Lundbergs.com som vi tycker passar fint.
Det är nå´ n veckas leverans så vi väntar med att möblera innan så det inte händer en olycka.


Titta vad fin Amaryllisen blivit som vi fick i inflyttningspresent av Rudskoga Hembygdsförening!!
Ljusstaken på bordet i smide känner nog de flesta "Russkogingar" igen för den har Björn Blomquist gjort enligt gammal Smidesteknik. (de finns att köpa hos Slöjdarna här i adventtid ,om de inte redan är slutsålda.)
                                                    Önskar er en fin 3:e Adventvecka!!
Kram/A





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar