söndag 20 december 2015

Julen nalkas....

4:e Advent.

Jaha ,då har vi tänt det fjärde ljuset i vår Adventsljusstake. Lite svårt att ta in när vädret signalerar "Vår vindar". Vilket som är det mysigt när Glöggdoften sprider sig medan vi plockar fram och pyntar. Även i år blev det såklart en tur till "Slöjdarna" här i Rudskoga ,en förening som samlar ett antal mycket skickliga hantverkare och har försäljning av deras alster under helgerna i Advent.
Vi hittade även i år några riktigt fina Julklappar......
Den här Söndagen var det min syster Gun-Britt och hennes väninna Kerstin som stod i kassan.


Alldeles i närheten ligger Svedrins Trädgårdshandel dit vi också åkte för att köpa lite fina blommor och krukor bl.a till vårt Julbord . Där är det verkligen "JUL" både högt och lågt!!
Vi hittade jättefina gammeldags julprydnader i rött glas som skall pryda vår första inomhusgran i Linnevalstorp. 




Och Granar blev det hämtat idag både till Uterum och Vardagsrum. Vi hittade en häftig topp som låg kvar efter avverkningen som var alldeles full med kottar, undrar om de kommer att ramla av?
Den får för säkerhetsskull stå i uterummet. Granen i vardagsrummet är pampig i sig då den kan vara riktigt hög eftersom vi har sån takhöjd. Jörgen fick hämta den stora trappstegen för att kunna sätta fast Stjärnan i toppen,.....( det är allt lite tomt när det inte längre är några "småpojkar" som blir ovänner om vem som skall hänga vad i granen.....)

......
Nu återstår bara några få arbetstimmar innan det är dags för långledigt, skall bli hur skönt som helst efter en hektisk Höst.-" Värm lite Glögg ,läs en god bok och njut av att umgås med dina kära"

Önskar alla en riktigt GOD JUL!!
Kram/A





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar