söndag 11 oktober 2015

Utsikt från gamla "Höskullen"..



                                            Skönt!! Ytterligare ett projekt som är klart!!
Fönstren i gaveln på gamla höskullen som skall bli vårt sovrum är på plats. På ritningen hade vi gjort fönstren från golv till tak, men vi fick tänka om då vi har en gigantisk stock vågrätt som bär upp hela gaveln enligt våra proffs. Så istället för skala 1/1 fick det bli 1/3... Nåja inget ont som inte har något gott med sig.... så här i efterhand inser vi att det skulle bli fruktansvärt varmt i det blivande sovrummet om hela väggen bestått av glaspartier då det är söderläge. Det räcker gott och väl med det som är nu!!
 (men vi tycker fortfarande att det varit läckert med en gavel helt i glas)

Vår södergavel, nästa år blir vårt projekt att lägga mark-sten runt huset.


(liten minnesbild, så här långt hade vi kommit Mars 2012  Björns Byggplåt fixade då det nya taket.)






Vi kunde inte låta bli utan var tvungna att ställa in våra rotting fåtöljer som vi har i uterummet i vårt blivande rum bara för att få en känsla av boende....ni hör själva vad vi längtar!!
(Även om de just nu trängs med diverse byggmaterial.)
 Vi passade också på att hänga upp vår nya lampa innan vi monterade ner den höga inomhus ställningen. Den är beställd  från  www.belysningsdesign.se en Malmberg med 20st ledlampor. Vi hade först tänkt oss en riktigt stor kristallkrona men det kändes bättre med en riktigt modern design. Den har en diameter på 70cm och höjden 1,50.


Vi har under veckan förberett den höga nockstocken som skall ersätta de provisoriska reglarna när vår nya trappa skall monteras. Vi har slipat ytskiktet så det inte är några flisor som sticker ut och se´n har Jörgen strukit den några gånger med vit shellack färg.

Tänk om vi får vår trappa monterad under veckan??  Då kan vi äntligen börja sova i en säng!!

Önskar alla en fin Höstvecka.
/A


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar