söndag 18 oktober 2015

Höst blir Vår...

Under veckan har vi haft hjälp av duktiga Martin på Veab igen. Den här gången för att plana ut de stora jordhögarna som blev över efter att avlopp och vatten blev fixat. Fantastiskt arbete!!!
Vi bad Martin att plana ut de tre stora högarna till olika etage ,det blev jättebra!!  Vi får se om vi antingen planterar lite olika blommande perenner och buskar i nivåer eller bara låter gräsroboten göra en fin gräsmatta. Jörgen som jobbat som Golfinstruktör och Pro blev lite sugen på att göra ett golfhål med fin green högst upp på toppen. Kan ju bli en ny kul gren i vår traditionella femkamp på midsommar kanske?

Höst blir fort Vår....

Tiden går fortare och fortare och äntligen fick jag "tummen ur" och fick ner de 5kg olika Vårlökar som legat och väntat.
Här är tulpanhögen, köpte lite olika sorter i samma färgskala.
Placeringen av alla lökar blir olika grupper i bakkant på den nya trädgårdsmiljön.

Det är så mysigt att vara ute såna här underbara höstdagar som vi haft under sista veckan.Dags att röja undan alla sommarblommor i krukorna så under Lördagen fick det bli en tur till Svedrins igen

Hade även i år tänkt ha stora Cypresser i de stora urnorna vid dörren, men de hade så otroligt fina mixade Ljungplantor så det fick bli det istället. Tänker leta fram några gamla torkade grå grenar med lav och mossa i skogen som jag skall sätta som hög del i mitten för att senare kunna sätta adventsbelysningen i.

Det är underbart med våra årstider!!

Våra jättestora Lönnar är otroliga med sina Höstfärger.
Men de är lika vackra året runt .


Snart dags för krattning, men väntar till alla ramlat ner.
Brukar spara några säckar torra löv för att förbättra det som skall bli jord i varmkomposten

Kram/A 



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar