söndag 8 oktober 2023

Sista luktärten...

 Ja lite att konstatera att nu börjar projekten bli att ställa in , förvara och njuta det sista av fägring i vår trädgård. Fysiskt blir det att:

 1: Ta upp och vinter konservera vår båt-," check", 2: Plocka in alla utemöbler -"check" 3: Sista Luktärten på sin klätterställning -"check" .Och allt detta passade ju fantastiskt bra denna fina Oktoberhelg , så skönt att slippa fixa i snålblåst ,kyla och regn.


Vilka färger !..vi kan väl bara konstatera att vi har förmånen att bo fantastiskt även i Oktober!
Gräsroboten är också igång fortfarande för att det behövs, så vi får väl se om även den får vinter förvaras i sinom tid.


Hösten är ju som alla vet en riktigt bra planteringstid och dessutom REA på perenner mm så ett projekt fick bli att plantera ett prydnadsträd i en av våra rabatter. Vad händer då? Jo ännu mer jobb att fixa nya platser för alla växter som blivit alldeles för höga för att "bo" tillsammans här. Men jag säger som Gösta Ekman i Jönsson ligan " jag har en plan". Under trädet skall det i stället bli perenner som är blommande och vintergröna ca 20cm höga. Bild på resultatet kommer såklart längre fram dock inte för om ca ett år framåt... men som vanligt inte bråttom växter tar tid på sig . Har förresten beställt fröer idag för att få det man vill ha till nästa säsong,...längtar redan.


Projekt under veckan har även varit jobbrelaterat med några dagar i Göteborg och så fantastisk tur vi hade när vi skulle ut på en skaldjurstur men MS Trubaduren med otroligt bra underhållning. Här ligger vi i kölvattnet av den gigantiska Stena båten ut ur hamn. En tur jag verkligen kan rekommendera och kommer göra igen även privat.


Nu ser vi fram emot att vår envisa förkylning släpper taget så att vi orkar lite mer av allt här hemma.
Men förkylning är väl också något som hör hösten till och då kan vi göra "check" även på det.


Ny vecka nya utmaningar!

Kram//A




  

  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar