söndag 3 oktober 2021

Tulpaner i kruka.

 Jaha , bara att inse att det är dags att skörda de sista tomaterna i vårt orangeri. Det ser väldigt trist ut när alla nästan alla växter är borta så nu får vi fixa lite trevligt runt omkring så det fortfarande är mysigt att sitta där inne. Just det pysslet passar väl jättebra när det ösregnar hela helgen. Kom på att vi skall sätta massor av tulpaner i tomatkrukorna som är urrensade. Lökväxter har ju ganska lite krav på näringsrik jord så sagt och gjort, iväg till handelsträdgården. Planterar man nu så hinner de etablera sig ordentligt innan det blir minusgrader.


Lite olika sorter och färger valdes ut.


Planterat och vattnat klart. Har satt några lökar upp och ner för att fördröja en del blomning, hoppas det funkar. Får också fixa lite mysiga ljuslyktor som vi kan tända på fönsterbänkarna. Det är rätt mycket kvar av paprika och chili i resten av krukorna men de får stå ett tag till, när de skördats tänkte jag sätta ner massor av doftande narcisser. Längtar redan till Våren....


Tänkte också i år prova att torka istället för att frysa in vår persilja. Och  i svamp och frukttorken gick det alldeles utmärkt. Stod över natten på ca 50 grader. Lägger i burk med tättslutande lock så håller det sig hela vintern hoppas vi.


I år skall det provas med egen "multivitamin" det är ju massor av rönnbär i år och varför inte ta vara på denna energibomb i form av massor av vitaminer, mineraler och antioxidanter.
Både torkade till morgonyoghurten och skall även frysa in är planen.


Sist men inte minst av dagens projekt...lite märkligt ändå att ängs-champinjoner kommer på exakt samma ställe varje år i vår fruktträdgård på den klippta gräsmattan under träden. Snacka om närodlat och praktiskt svampställe! (årets sista bönor kom visst med på samma bild)

Ha en underbar vecka ,det är ju ändå fantastisk temperatur och rätt klädd är det skönt att vara ute trots ösregn och blåst...

//A








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar