söndag 24 oktober 2021

Dags att sätta vitlök.

 ....och då var det ett tag sedan det blev ett nytt inlägg igen. Händer inte jättemycket här på gården just nu, vi går lite in i dvala. Höst städar lite , utemöbler åker in , urnor röjs och alla vattenkannor mm behövs inte längre utomhus. Ändå mysigt med våra årstider skönt att sitta framför brasan och läsa eller bara mysa på kvällen, tända ljus och ett lugn sänker sig. Underbar höstsol inspirerar , dags att städa och skura orangeri,  hög tid att få ner vitlöken,  tydligen bäst att sätta i oktober-november.


Fick tag i jättefin sättlök, tydligen skall det vara bättre än att ta ifrån grönsaksdisken...och stämmer säkert. Vi får se för förra året satte jag just därifrån och det kom inte en enda, så nu får vi se...


Klyftat och klart, vi får ha "vitlöksfest" som de har i Toscana när det är dags att skörda till sommaren!!


Och såklart blir det ute på friland och inte i vårt orangeri. Raden med solrosor gillar våra småfåglar.


Måste också lägga med en bild från veckans projekt, "buskrens".... Så himla skönt att slippa gå med röjsåg själv. Blir ju hur mycket skott som helst som kommer upp efter avverkningen för ett par år sedan. Nu beställde vi istället med en buskrens som slog alla dikeskanter och även där det växt upp sly 1,5m i skogspartier där han kom åt. Blev hur bra som helst! 


Och till sist en vacker bukett som vår svärdotter kom med idag då vi fick spontanbesök. Hon är florist och driver "Blomsterdesign i Karlstad"  vill man ha hjälp med fina blomsterarrangemang  oavsett vilket syfte så är det bara att höra av sig.

Önskar en riktigt fin Höstvecka, och snart är det minsann vintertid igen,..suck.
Hoppas verkligen det försvinner nästa år!
//A





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar