söndag 26 april 2020

Projekt i "Parti & Minut"

Jajamän årstiden Vår ger hur mycket energi som helst, får lust till alla möjliga projekt. Känns faktiskt t.o.m. lite bra att vara korttidspermitterad just nu....

Har man valt att bo på en gård så finns det lite att ta tag i...8 år sedan vi målade alla träpartier så dags nu igen. Skönt om det blir klart innan våra semesterveckor!


Måste också läkta alla springor som torkat ut mellan brädorna i vårt Orangeri.Hade hoppats att det skulle kunna varit brädor kant i kant...men icke.
Tur att vi sparat några gamla som passar in...


Dags att slipa med maskin innan det skall oljas in på diverse möbler med Linolja.
Viktigt att skydda sig ordentligt, ingen lek om det fina trädammet kommer in i alveolerna...


Kan verkligen rekommendera den nya byggnadsvårdsbutiken i Kristinehamn ("Kuskhuset" i kvarteret Vågen.Namnet är taget från ett gammalt hus i norra Värmland som de renoverat.enligt gammal byggtradition...) .Köpte denna trevliga Linolja där tillverkad i Klässbol. Här vår gamla sittbänk nästan klar.

.........

Ja resten av projekten är ju att dela plantor, plantera lite nya växter gödsla och annat allmänt trädgårdsfix. Har idag gått en kamp med vår "stenås" igen då jag grävde tre djupa hål intill vår hönsgård. Ett för ny vinranka ,ett för en klematis och sist en klätterros...känner att det passar bra där vid smidespaviljongen att klättra på. Vi har ju inga hönor just nu och förmodligen heller inte detta år...men,kommer tid....

Nya projekt följer..ha en riktigt skön Valborgsvecka!!
/A









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar