söndag 22 april 2018

Altantrappa.

Och plötsligt händer det....energin fullkomligt flödar och det blir dags att ta tag i "projekt altantrappor".  Vi har ju sen länge ritat in var de skall vara och lagt alla stenar utifrån det runt altanen  på olika sätt. Har också klarat oss med tillfällig lösning med att provisoriskt skruva ihop lastpallar i lagom steghöjd som trappa . Utfallet av det som fungerar blir ju såklart att man (vi) inte tar tag i projektet.. Eftersom både jag och Jörgen gör väldigt många timmar/vecka och båda har valt jobb som tar mycket energi så beslutade vi att fråga "Snickar Tjärnbro" om assistans att förbereda vangstycken till den första trappan...Eftersom de är så otroligt duktiga och bokade höll vi tummarna och "Yes" -"Ett så litet projekt kan vi hoppa emellan med".(Citat)....TACK snälla!!!!!


Här emellan stenarna hade vi alltså från början planerat och tänkt att det blev perfekt med en riktigt bred trappa Hade tänkt bygga in och såga ut stegen mot stenarna som vi gjorde med "altan 2"...men det såg inte bra ut så det fick bli en stilren rak trappa.
.

Här har vi börjat klä in trappan....


"Ta-da"!!!...här var det klart!!...återstår lite fix med gräsmattan framför....
Här kommer vi att sitta mååånga dagar i kvällsolens skimmer!...Supernice!

Projekt under veckan har också varit att börja avgränsa gräset med kantsten. Här har vi lagt ut och förbereder en rak kant vid buskarna (Tibast) som vi har mot lagårdsväggen  i österläge.
Det är likadan marksten som vi valde till vår entré. Lite robust och handslaget utseende.
Viktigt att det blir enhetligt tycker vi.


........

Sist lite trädgård igen.....ljuvliga Scilla i övre trädgården vid gästhuset....


Och som sagt.......det vilda (Blåsipps-skogen) överglänser det odlade som vanligt!!

Ha´ en underbar vecka och sug in den fantastiska Våren vi har runt oss!
Kram/A






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar