söndag 29 januari 2017

Ved för nästa år.

Härliga helg igen , som vanligt alldeles för kort!
Inleddes med AW (After work) eller "Efter Jobbet" som vi kallar det här i Rudskoga. Det är intressant med olika teman och sista Fredagen i månaden är alldeles lagom. Vi fick frågan om vi varit  bortresta då det inte blivit något nytt "Inlägg" på vår Blogg.  Vi tyckte inte att det hänt så mycket i gråa Januari sista tiden här i Linnevallstorp , fanns inte så mycket kul att berätta, men vi lovar att bättra oss. (Tack Ingela för kommentarer) Det är ju verkligen jätteroligt att det finns så mycket intresse...
Vi vill verkligen poängtera att alla som vill ta en tripp hit till vår lilla gård för att uppleva "Vår Blogg live" är hjärtligt välkomna!! Vi älskar verkligen vårt boende och är oftast hemma.

Helgens "att göra lista" började med att Jörgen fällde Lönnen som växt precis i kanten av vår jordkällare. Den måste bort då rötterna kanske äter sig ner i den fina stenläggningen. 


Sen är det ju såklart dags att se till att vi har rejält med ved till vår täljstenskamin nästa säsong, Så sagt och gjort fick det bli lite avverkning. ...Den pampiga gamla granen får dock stå kvar...vi bara sågade bort grenarna längst ner för att få ett lite ljusare omgivning och öppnare utsikt.


Det blir väldigt mycket ris och det vill vi inte ha kvar i skogen. Här är början på högen som senare skall eldas...det blir fort mycket..Vi skall ha en riktigt röj-helg och få bort eländig sly tillsammans med alla grabbarna och respektive med risdragning och korvgrillning. Mysigt!...veden värmer som bekant "många gånger"..





Helgen avslutades med välbehövlig spa- massage och lite "vattengympa"....hi,hi!!

Önskar alla en fin vecka som går in i sista vintermånaden....härligt det blir bara ljusare och ljusare!

Kram/A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar