söndag 23 oktober 2016

Kultur-service på landet!!

I brist på byggprojekt då stackars Jörgen har inflammerad menisk i sitt knä så lägger jag in lite annat smått och gott som händer här i Linnevalstorp så länge....

Bokbussen från Kristinehamn.

Wow,.... döm om vår förvåning när min syster ringde och berättade att hon fått respons för att Bokbussen från Kristinehamn även kommer stanna i vår lilla "Bullerby"...

 
Vilken service!! Bokbussen anländer 1 gång/månad och vi kan även förbeställa till nästa besök, vilken lyx. Roligt också att alla som bor i vår lilla by passade på att använda förmånen!!
Vi kommer verkligen att använda denna service, perfekt att beställa lite extra böcker och annat i December då det blir lite extra ledig tid för att sjunka ner i läshörnan. Lugnet lägger sig när Hösten och vinterhalvåret kommer, superhärligt att sitta och skissa och planera för kommande projekt inomhus i värmen ,tänker passa på att låna lite extra fina böcker för kommande trädgård och byggprojekt!
 
.....
Skräcken!!
 
Så  händer det hemska som vi hört många prata om....
 
 
Plötsligt dyker den upp DUVHÖKEN!!!.. utan förvarning....panik!!
Vi har ju som jag tidigare berättat också hägnat in gårdstunet med lite lägre nät i vinkel för att våra fem hönor skall kunna picka i sig lite grönt som hittills funkat perfekt. Jörgen skrek rakt ut och Hönorna sprang in i panik under uthusen ..fjädrar flög åt alla håll!!
 
 
.... när lugnet lagt sig någorlunda SAKNAS en höna!!... men slog Duvhöken och fick med sig en..??
Sökte febrilt under alla buskar och under uthusen, men ingen höna.....
Sorgligt det känns...visste inte riktigt att vi kunde bli så fästa vid våra fjäderfän.
 
....men ...?..när det började skymma 3 timmar senare kommer hon springande uppifrån vägen, härligt!! Nu är "hela familjen" samlad igen!!
 
De har nu hållit sig väldigt nära sitt hönshus och de får heller inte vara utanför hönsgården med nättak om inte vi är med, verkar faktiskt som de känner av alvaret i händelsen för de håller sig på en radie ca 3 meter från oss hela tiden när vi är ute.
 
"Slutet gott allting gott"!!
Trevlig vecka ,Kram/A
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar