söndag 2 oktober 2016

Byggskola.

Den här helgen fick vi besök av mellangrabben Emil och hans fru Emma. De har varit utomlands några veckor så det var skönt att ha dom hemma igen och även skönt att de klarade både möten med vilda krokodiler och giftiga ormar...
De ville också ha lite "byggskola" då de tänker byta innerdörrar i sin bostadsrätt i Karlstad.
Alla är vi barn i början och vilken tur vi hade som har "sparat"smygar och foder i tvättstugan som de kunde öva på.

Emma o Emil


Vi började också i helgen att förbereda projektet med det övre altangolvet vid stenmuren. Det är ju inget måste ,men det är lite trist att behöva flytta utemöblerna varje gång gräset skall klippas och så håller ju trämöblerna lite längre om de kommer upp från marken.

Bra med det långa vatten passet, tråkigt med stenkistan under gräset.... Spelar ingen roll var vi sätter i spaden i jorden så säger det "klonk"..men det är bara att gilla läget för ett trädäck skall det bli!!
Vi måste ju såklart lägga markduk och singel under ,men här har vi bara måttat ut reglarna för att se var de största ojämnheterna är som såklart måste grävas bort.



Det är lite kul med stenmuren Jörgen byggde ,ett minne av en del av de stenar som var i jorden i gamla ladan som grävdes ur och idag är vårt vardagsrum. Det är ett härligt sydvästläge på den här platsen intill stenmuren och särskilt i Februari-Mars när man längtar så mycket efter Våren. Snön smälter undan snabbast här så därför har vi tänkt bygga en utemöbel i timmer.


På ritningen/skissen av vår "nya" uteplats är också planerat att Jörgen äntligen skall få sitt ute kök, dock med lite längre arbetsbänk och inbyggd ho än ovan. ( Som ni ser på bilden får vi ytterligare ett användningsområde för alla våra stenar som ligger i marken)
....

....OJ!! Plötsligt kommer det en Älgfamilj spatserande utanför uterummet....Ko, Tjur och två kalvar...vilken förmån vi har som får bo mitt i naturen!

Kram/A








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar