måndag 11 juli 2016

"Äggsjuk"??

-Oj, vad oroliga vi blev när vi kom hem en kväll under veckan!
En av våra fem "Tjejer" hängde inte med de andra i sin jakt på insekter och annat gott ute på gårdstunet utan stod och hängde och bara blundade .....
Var på väg att plocka in henne i buren och åka till veterinären.
Tänk att jag skulle vänja mig så jag som haft lite fågelskräck, har alltid tyckt att fåglar verkar lite oberäkneliga ....Vilket som jag tänkte att måste först undersöka så gott vi kan innan vi bokar en tid.
(jättebra med den utförliga boken vi köpte innan :"Höns", Förlag :"Natur o Kultur"den kan vi rekommendera om ni tänker skaffa höns)

"Kompisen" ville också visa sitt deltagande när jag kände igenom buken på den sjuka hönan.
Efter en tid av masserande och annat pysslande kändes det faktiskt som hon piggnade till. Kanske det är detta som kallats "Äggsjuk -höna"??


Vilket som blev det otrolig lättnad när hon letade upp de andra som glatt letade sniglar mm vid gamla jordkällaren.

...

Nu har äntligen årets lite längre semester börjat!! Underbart skönt att bara ta en timma i taget.
Måste bara visa en bild på de vackra Linblommorna som vi slängde ut frön tidigare i våras .De står nu i full blom på platån bredvid grillplatsen vid vår jordkällare...skulle gärna ha hela gärdet nedanför fullt !!
Skulle väl passa i "Linnevalstorp"?

...

Vad det gäller byggprojekt har vi byggt klart räcket till övervåningen och om vi skall fortsätta med det blivande uteköket eller spa-platsen under semestern vet vi inte, det ger sig....
Bertil på Moo-grus har levererat ett lass med singel för ändamålet, så det är bara att börja ösa grus om andan faller på.
Men först skall vi bara njuta av att bara vara ,har några middagar med goda vänner inbokade men det är ju inte heller särskilt betungande ....finns också ett par oöppnade böcker som legat och väntat på semesterperioden

Ha´ en skön sommarvecka ,det skall vi!!
Kram/A


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar