söndag 24 januari 2016

Vintervila....

"Midvinter"....

Jag/vi tycker verkligen om den här perioden på året när vi bor på landet. Det sänker sig ett fantastiskt lugn över hela bygden. Är nog meningen att vi skall ladda batterierna inför Våren då det drar igång med många olika projekt i trädgård m.m. Känns helt ok att bara vara och sitta och läsa i vår nya lilla läs-hörna....det är väldigt mycket positiv energi som finns just där, härligt!( Lovar att jag lägger med en bild på den då räcket är färdigmonterat.)
                                                                    ......


Sista veckan har ägnats åt längdskidåkning då det varit en härlig vinter, även om man verkligen fått klä sig efter "lager på lager" principen för att hålla värmen. Passade på att köra 15km idag då det kommer töa väldigt enligt prognosen......Energi får man ju såklart när man tränar så när jag kom hem var det dags att öppna färgburken igen.




Den här gången var det de nymonterade smygarna runt fönstren i vardagsrummet som stod på programmet. Målsättningen är att allt inomhusarbete och samtliga lister mm SKALL vara klart innan vi fortsätter med altanprojektet som skall byggas och utökas  just utanför fönstern på bilden ovan.
(...usch ser här på bilden att vi är hemma blinda då vi inte ställt in en stor bukett tulpaner istället för de gröna lökväxterna som blommat ut efter Julen, måste fixas)


........förresten visst är de nya målade trälådorna jag hittade i en inredningsbutik i Karlstad under veckan lite "Fräna", som vi säger här i "Russkoga"...tyckte de passade bra till våra krukväxter att bara stå helt anspråkslöst vid de stora fönstren i vardagsrummet.



.....


Vill till sist önska alla läsare en trevlig vecka, jag tyckte faktiskt att Talgoxen redan hade ändrat sitt läte till lite mera spirituella toner...härligt!! ( Ni vet väl att de första flyttfåglarna redan kommer tillbaka i Februari...enligt säker källa Sten Wahlström vår förra granne på Inre Sållaren och professionell ornitolog.)

                                                                        Kram/A







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar