söndag 31 januari 2016

Trappräcke

Ja, då blev det äntligen dags att börja montera räcket runt den övre våningen som fram tills idag varit öppen. Vi började med att mäta ut höjden och Jörgen sågade ut i kantlisten där stolparna först skulle placeras.

Vi har gjort en egen kombination av olika typer av räcken och detaljer från byggsatser.Det får i vår smak inte vara för "Herrgårdslikt" eller för mycket snickarglädje, det tycker vi inte stämmer in i "Ladugården" utan lite mer minimalistiskt "ruff".
Vi valde till slut material från www.lundbergs.com som vi beställde av Pernilla på byggvaruhuset "Träbiten" i Skagersvik.
(Vi köpte elementskydd från samma företag till vår förra villa och även det hade väldigt hög kvalité så det kändes som ett tryggt val.)



....en bit på väg.....Mycket mätande och "tusen små skruvar" skall på plats till de svarta ståldetaljerna.
Jörgen som är full av humor nynnade på Elvis "Jailhouse rock" hela eftermiddagen.


"En vanlig bygg-lunch" hos oss, här samsas färgburken med tillbehören på skänken i köket.
Kan inte påstå att dessa luncher innehåller allt ifrån kostcirkeln, men det får vi förbise ibland.
(Vi kompenserar det på middagen när Jörgen som är gormande lagar den mesta maten hemma hos oss.)


Här har vi kommit halvvägs....Vi är verkligen jättenöjda med resultatet. Tack Björn för att vi fick låna dina "proffs-maskiner" allting går ju så mycket lättare då. Vår nya läshörna är även en plats för vårt musicerande och att "bara vara" en stund efter en psykiskt jobbig dag på jobbet. På tal om musik så är det verkligen härlig resonans med vår takhöjd, känns som att spela "i kyrkan".

.......

...allt eller inget?


Konstigt vad fort temperaturen kan ändra sig. Förra helgen åkte vi skidor som bara den, ...helt plötsligt finns inte tillstymmelse till minsta lilla snöhög eller skid-spår och vår Skoter står på gräsmattan!
Väldigt tråkigt på det inplanerade skidloppet på elljusspåret här i Rudskoga . Nåja vi har ju enligt almanackan några vinterveckor kvar så vi får väl se om det blir av?

Kram/A





1 kommentar:

  1. Vad fint det blir med räcket - får komma och kolla i helgen!

    SvaraRadera