söndag 28 juni 2015

Semestervecka nr:1

Vecka Nr 1:

Åhh så skönt att veta att flera veckor framåt bara ta dagen som den kommer både när det gäller mattider och olika projekt.
Jörgen har spacklat Badrum och Tvättstuga medan jag kört lager två med falu rödfärg på de nya väggarna. Vi har också tagit en dag i stan denna vecka för att beställa nya köket . Vi tänkte att vi  redan nu sätter ut annons på vår nästan nya kyl/frys som vi har i lagården. Den är snygg och passade fint i det som var menat som gästrum. Nu när vi skall göra kök utav den delen räcker den tyvärr inte till i storlek, vi blev däremot överraskade då det började ringa och maila direkt ända från Stockholm? Tydligen fler än vi som gillade det högblanka svarta skåpet.... vips så blev den hämtad samma dag. Jaha.....nya kylen och frysen kommer inte förrän 6/7??...tur att vi har en stor kyl i baren i Ladan som vi kan använda så länge. Den använder vi normalt sett bara för kylda drycker eller extra  kyl- utrymme sommartid.

                                                                .....
Ett projekt till under veckan har varit väggen i uterummet. Innan vi spikade upp den strök vi den med Järnvitriol ,ett ämne som ger fin patina . Vi har däremot tyckt det tar lång tid för virket att gråna ordentligt varför jag testade att stryka över det med bara vatten ett par gånger extra. Dröm om vår förvåning men det funkade!!
Inte så dumt?
 
 
Trädgårdsbild denna vecka får bli våra fina gammaldags rosbuskar som vi har flera i trädgården både i vitt och rosa. De doftar fantastiskt och brukar normalt sett blomma i slutet av Maj. Just nu känns det därför helt ok. med det lite svalare vädret.
En av rosenbuskarna uppe vid huset.
 
 
Ser fram emot nästa veckas projekt och ledighet här i Linnevalstorp!!
/A
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar