söndag 14 juni 2015

"Familjen Flintstone"

..sten, på sten, på sten....

Oj, vad stenar vi har i marken! Samtidigt tycker vi om sten så även den här gången väljer vi att göra "trädgårds-miljö" av dom. Även denna gång fick "Gräv-Per" uppdraget att utifrån vår tecknade ritning planera ut marken. Per är så himla flink med sin "Hydraul-spade" så han är värd att vänta på trots att han är mycket bokad.

Mellan dessa stenhögar på baksidan planeras en trappa med breda steg som vi tror blir en mysig plats att slå sig ner på i eftermiddagssolen och ladda energi.

Mot de bakre logdörrarna markerar vi lite extra den gamla uppfarten som användes för att köra in hölassen med häst. Här är nu utplanat och det ligger stenar som mur mot uppfarten där vi skall fortsätta att bygga ut altanen. Vi  kommer att snickra in stenarna i altangolvet då det påminner oss mycket om alla fantastiska år med vår båt på Vänern. På tal om båt är det väldigt tråkigt att det inte fungerar med båtliv här  på sjön Skagern p.g.a. vattenregleringen som är väldigt lömsk. Men vi hoppas på att kunna hjälpa till med varför inte en Båtförening eller liknande för att häva det hundraåriga beslutet om regleringen.

Här på den plana ytan kommer vårt ute-spa att stå så småningom.


Trädgård i denna veckas inlägg blir i form av våra cocktail-tomat plantor (som vi fått av min storasyster Gun-Britt ) som trivs i uterummet. Men nu får det bli lite rejäl värme så vi kan flytta dom utomhus för de börjar kräva utrymme


Inser nu också att det snart är midsommar då solen vänder....men positivt är att den kommande veckan så är det bara 4 dagar!! till semester!!! Nice!!

Ha´en underbar sommarvecka!/ A




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar