söndag 6 februari 2022

Frösådd och sticklingar.

 Härlig tid som börjar nu, dags att planera för sommarens planteringar . Faktiskt kom jag i år ihåg att beställa på "nätet" istället för att besviket se att det antingen är slut i fröstället eller inte finns de man skissat på inför den ljuvliga sommaren. Så här kommer första inlägget om årets nyhet, en mini "snack-gurka" som faktiskt skall odlas här inne i fönstret. Vi har ju valt att inte ha några gardiner i vårt boende i ladugården för det passar verkligen inte in med våra fina murade väggar och stora fönster. Så varför inte en gurk-ranka istället som ger både nytta och nöje...hoppas vi i alla fall...


De andra fröerna som jag beställde är blommor med de får vänta då de skall växa ca 8 veckor inomhus innan de skall  planteras ute när all frostrisk är över. Blev istället  dags att ta sticklingar från vår pelargon inte Mårbacka men en sirligt skär variant som jag glömt namnet på. Var tydligen "årets pelargon" förra året om jag minns rätt.

Just sticklingar av pelargon är ju rätt svårt att misslyckas med så förmodligen blir det 6st fina till våra urnor och annat, men vi får se...kommer ju såklart en bild längre fram när även de skall planteras ut.

Ha en riktigt skön vecka!
:)

//A





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar