söndag 19 september 2021

Bokashi.

 Nu kan vi nästan gå med på att sommaren är slut ,eller?.. Börjar därför med lite småprojekt på vår lilla gård igen. Har denna sommar börjat med bokashi, en fermenterad kompostering många säkert känner till. Ni som inte gör det är det väldigt enkelt och sköter sig själv och blir fantastisk näring. Ett tips för att påskynda processen är dock att klippa ner ex. bananskal och melon i mindre bitar.

Blir dock ändå lite förvånad då all matkompostering efter två månader i denna hink med strö förvandlats till en trögflytande vätska, supernäring a´la grande!! Vi köpte för något år sedan "matjord", skriver med citationstecken då den är otroligt mager och endast passar som fyllnadsmaterial i ex. gropar i gräsmattan. Har därför grävt ner i omgångar och väntar med spänning om alla mikroorganismer gjort sitt jobb och förbättrat jorden till nästa vår...?

.....

Nästa projekt jag jobbat med en tid var att hitta en lämplig överraskning till mannen i mitt liv som fyller "folkpensionär" och det måste ju såklart firas lite extra. Första stoppet blev choklad/pralin fabriken i Askersund där de även har butik och såklart Café med alla sina läckerheter samt lättare rätter. Superfint och såklart gott!! Kan verkligen rekommenderas.





Vidare bar det iväg till Vadstena och förbi klosterruinen i Alvastra för att landa i slutdestination Omberg golf och resort. (Jag hade snappat upp för ett tag sedan att detta var en bana Jörgen aldrig tävlat på )

Vårt fina hotellrum hade verkligen trevligt läge både vid sista inspelshålet och med utsikt över Vättern som ligger precis i kanten av hela området. Även om man inte råkar ha golf som motion och sällskapsform så kan vi verkligen rekommendera detta ställe då de även vunnit priser i omgångar för sitt fantastiska "kök", och det kan vi verkligen skriva under på!!


..........


Väl hemma igen var det dags att ta tag i Jörgens nya båtrenoveringsprojekt .
Ytterligare en bortglömd i grunden väldigt fin båt som behöver omsorg.
 (verkar finnas sådana lite här och var )


Även till detta funkar faktiskt miljövänlig linoljesåpa!


Lite extra bra medel för plastbåt med rubbing i behövs för att det skall bli riktigt rent.


Ytterligare en arbetsvecka i antågande med avslutning på Dömle Herrgård.

Njut av de vackra färgerna som börjar synas runt omkring oss!

//A







 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar