Nu kan vi nästan gå med på att sommaren är slut ,eller?.. Börjar därför med lite småprojekt på vår lilla gård igen. Har denna sommar börjat med bokashi, en fermenterad kompostering många säkert känner till. Ni som inte gör det är det väldigt enkelt och sköter sig själv och blir fantastisk näring. Ett tips för att påskynda processen är dock att klippa ner ex. bananskal och melon i mindre bitar.
Blir dock ändå lite förvånad då all matkompostering efter två månader i denna hink med strö förvandlats till en trögflytande vätska, supernäring a´la grande!! Vi köpte för något år sedan "matjord", skriver med citationstecken då den är otroligt mager och endast passar som fyllnadsmaterial i ex. gropar i gräsmattan. Har därför grävt ner i omgångar och väntar med spänning om alla mikroorganismer gjort sitt jobb och förbättrat jorden till nästa vår...?
.....
Nästa projekt jag jobbat med en tid var att hitta en lämplig överraskning till mannen i mitt liv som fyller "folkpensionär" och det måste ju såklart firas lite extra. Första stoppet blev choklad/pralin fabriken i Askersund där de även har butik och såklart Café med alla sina läckerheter samt lättare rätter. Superfint och såklart gott!! Kan verkligen rekommenderas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar