söndag 7 april 2019

Härliga Vår igen!!

Plötsligt händer det!!! Det vrider till Sydvästvind och blir genast mycket skönare temperatur!
Det är märkligt, det är lika nytt igen med alla lökar som börjar komma upp och man blir påmind...
"-just ja, där kommer ju de blommorna, det hade vi glömt från ifjol..."...men som jag/vi sagt förut...vad slår det vilda?!...finns det något som slår de första plockade sipporna?


Nu heter det ju att Blåsippor är fridlysta, men i Frosterud på gården där jag växt upp och även här i vår skog i Linnevalstorp växer det huuur många som helst, så att ställa en "hälsa Våren välkommen bukett" i ett litet glas har vi inget dåligt samvete för.....faktiskt som ni ser är det även några vitsippor som vågat sticka upp sin fina vita krona......
Passar hur bra som helst på utebordet som Jörgen gjort i betong! Funderar på att slipa det blankt...(men kanske är snyggare "ruff"...?)


Vi hade förmånen att få vara barnvakt och umgås hela helgen med vår prinsessa så föräldrarna fick lite  "egentid"....Jag som är "sladdbarn" och hade gamla föräldrar känner och kommer ihåg värdet av hur det skulle kunna varit att ha haft barnvakt ibland när man var lite sliten så det kommer vi att ge tillbaka till våra grabbar när det behövs.


(Första fina blåsippan... jätteviktigt att säga att "man måste vara jätteförsiktig och ta av längst ner vid marken ,...och att man bara får plocka några stycken hos Farmor")

......

Dags för lite Vårsådd också...


Julia hade för sina egna veckopengar köpt morotsfrön och blandade sommarblommor som vi såklart måste peta ner efter konstens alla regler....våra hönor gillar att hjälpa till att krafsa upp jorden.
Vi fick hjälpas åt att sätta nät runt annars går de dit igen och allt jobb är ogjort.
Vi hade ju innan läst Pettsson och Findus boken där hönorna grävde upp allt i landet...så det hade vi koll på... 




Ha en fantastisk Vårvecka alla, ...kommer säkert nåt bakslag men vi njuter av ljusare kvällar och i vårt härliga uterum är det i alla fall jättevarmt!

Kram/A



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar