söndag 3 juni 2018

Projekt Sjösättning igen.....

Jaha ,varmt, varmt, varmt men härlig sommarvärme....går fortfarande inte att snickra i söderläge så vi hoppar emellan med nytt båtprojekt. Det gick inte längre  innan vi kände att det var dags för lite större båt igen...
Jörgen kommer hem och visar annons på segelbåt....och ja "vi kan ju alltid titta"...och såklart var det ju en väldigt välskött föremål med alla tänkbara tillbehör så det var bara att slå till. Vi har ju dessutom stora erfarenheter av segelbåtar så vi vet vad vi skall titta efter....
Eftersom den här båten var tillverkad i Kristinehamn på Albin Marin så kommer den nästen hem igen....Min käre far var ju dessutom inredningssnickare där så även om det var på en större båttyp än denna så känns det lite speciellt, han kanske till och med hade fikarast med de som byggde vår båt?

 
Sjösättning med traktor (tack Matti) bara att skuffa av båttrailern.
 

Efter att mastat på och fixat var det dags för jungfruturen. Och vi har verkligen gjort rätt kände inte förrän nu hur mycket vi faktiskt saknade seglingen. (Vi bytte vår förra segelbåt mot snipa 2001 då vi blev med hund, funkade inget vidare med kombinationen lutande båt och hund.)
 
 
Bästa med "vår sjö" (Skagern) är att det inte finns många grund ute i sjön ,finns dock lite luriga ställen men de vet vi ju redan om.
 
 
Det "fiffiga" med just den här båttypen är att den har en s.k. fällköl vi kan alltså reglera djupet på kölen när vi är nära angöring till endast 60cm och vid segling sticker den 1,30m .Det skulle ju såklart inte gå att ha den här annars. Nu hoppas vi vädret fortsätter och vi kryssar ut !!
 
Ha´en härlig vecka med nationaldag och allt!
Kram/A 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar