söndag 24 september 2017

Lite "småfix"....

Härligt äntligen har vi haft en helg utan något särskilt inbokat bara underbar tid på tumanhand. Känns som det var evigheter sen sist!....
Började helgen med lite träning i idrottshallen och lagom uppvärmd fick vi energi att börja fixa med lite trädgårdsplanering igen. Nu blev projektet ytterligare lite "fägring" vid vår gamla jordkällare.
Det växer ju alltid lite högt gräs och annat runt men nu blev det slut på det. Ordnade lite plåt från Björns Byggplåt som kanter....gillar när det rostar så småningom.


Här har vi kommit en bit....tog en vända till Svedrins trädgårdhandel igen så det fick bli två olika Klematis med härliga blomställningar att vila ögonen på (hoppas vi), det skall också bli Vintergröna som marktäckare så vi slipper rensa ogräs.  Dags att rota lite igen ibland de gamla bruksföremålen vi sparat ....och ja, kanske ....får se till våren hur det ser ut...ett gammalt trähandtag efter den tidigare enskäriga hästplogen får nytt liv som "spaljé"....


Lite kaxig limegrön Ljung får det i Höst bli på "mellan-altanen" bredvid vårt ute spa....blir nog lite knotiga grenar från Ormhassel eller annat som får ge liv och höjd senare



Måste bara lägga med en bild på "våra tvillingar" som spatserat nere på vårt gärde hela sommaren och även ikväll med sin mamma. Bilden tagen genom vår tubkikare därav dåliga kvalitén... (hoppas verkligen de överlever älgjakten nu  i Oktober....)


Sist men inte minst hälsar vi alla välkomna till invigning av Kristinehamns Historiska Museum som slår upp portarna i slutet av Oktober i samband med firandet av "Kristinehamn 375 år ".
Jörgens nya arbetsplats !! Han börjar med att inreda museet tillsammans med scenografen från Västanå Teater för att sen köra guidade turer mm ,verkligen jättekul! (Blir riktigt avundsjuk på hans nya jobb !!...men stort lycka till)

Ha´en härlig Höstvecka det skall vi!
Kram/A


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar