söndag 13 november 2016

Invigning av övre Altan.



Nu har vi invigt vår nya hörnsoffa i timmer på övre altanen, det fick bli i form av grillad korv och "en kall" i det vackra Lördagsvädret. Har verkligen saknat solljuset de sista veckorna.




Det är en underbart solig plats även den här årstiden, vi har varit noga med vinkeln på ryggstöden så man sitter bekvämt tillbakalutad. Skönt med fårskinn under rumpan! (Höll nästan på att slumra till i solen när jag la mig raklång på soffan efter maten...skönt)



Vi har kapat till gamla seldon som  detaljer vid ryggstöden ,förmodligen har de tillhört "Svarten" ardennern som  jobbat här på gården för länge sedan.


Soffbordet har Jörgen gjort av en halvpall som han sprutat med järnvitriol och satt hjul på. Ovanpå en gjuten betongskiva. De svarta ljuslyktorna i bambuträ inhandlades för många år sedan på en inredningsbutik i Örebro.


Våra fem "tjejer" tyckte ryggstöden funkade perfekt som sittpinnar och ville också vara med på "invigningen". Känns lite häftigt med att de gamla massiva planken till soffan kommer från väggen i vår gamla lada där det nu blivit vardagsrum och sitter stora fönster istället.

Snö.....


....känns förresten bra att våra höns inte är av den frusna sorten utan gärna trampar runt och krafsar efter grönt i snön. De sandbadar för glatta livet uppe vid vedskjulets  vägg och njuter i största allmänhet av livet ...precis som vi här på gården!!

Idag när det var +grader passade vi på att få hem lite "adventspynt" i form av diverse mossa ,kottar och annat ifrån skogen.Längtar verkligen efter allt adventsfix, hur mysigt som helst... I år är ju "vår prinsessa " så stor att även hon kan vara med och baka pepparkakor!

Kram/A










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar