söndag 28 augusti 2016

"Återbruk"

Det känns som vi präglat våra barn i våra olika renoveringsprojekt......
Under helgen kom äldsta grabben Per och fortsatte sitt projekt med att bygga ett rustikt matbord.
De (Per & Emelie) ville använda de gamla breda planken som vi sparat när vi byggde om ladan till vardagsrum. Det är väl jättehärligt med "återbruk", särskilt när det man använder har en känd historia!!
Här blåser Per bort slipdamm . Skivan skall sen oljas eller betsas in. De har köpt ett jättefint underrede i pulver lackat stål som verkligen kommer bli superfint ihop med de slipade breda planken.


Lilla Julia 1,5 fick så gärna vara med "farmor" för att slippa allt väsen av maskinerna som Pappa Per höll på med.

      
Blåbärsbuskarna vid altanen är mums!!

....

Lite trädgårdspyssel passade bra under Söndag eftermiddag då det kom ett stilla fint regn.


Fick ett "ryck" att börja göra lite trevligare på baksidan av vår ladugård.
Vi hade en gammal telefonstolpe som legat kvar på gärdet efter att den bytts ut till en ny som Jörgen kapade till perfekt längd som framkant till rabatten. Det är ju sol här hela dagen så därför har vi köpt perenner som står emot både lite blåst och torka. Sydvästläge gör ju att det ligger väldigt utsatt. Vi har valt växter i blå och cerise nyanser med inslag av svagt ljusgrå blad.

Här har jag rensat bort allt gammalt åkergräs mm och skall börja fylla ny jord. Brukar alltid göra en liten ritning och "prov-ställer" ut växterna för att se att det blir som vi tänkt. I bakkant är det mer "återbruk" i form av en gammal läm som blivit kvar efter gamla tiders höbärgning. Där har vi planterat Blå Alpklematis som skall få sprida sig utmed den gamla lämmen.

Imorgon blir det att inhandla gräsfrön så vi får lite finare gräs även här framför stocken.
Ser fram emot nästa sommar för att se resultatet!!

Ha´en fin vecka!
Kram/A


 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar