söndag 29 maj 2016

"Plötsligt händer det"!!

Först kom ingen, och se´n kom ingen......
Jag pratar om våra nya husdjur Hönsen som inte vågar sig ut i den "läskiga hönsgården". Vi försökte med allt, mutade med majskorn och bröd.....bara den detaljen att de aldrig sett något annat än pellets , så ingen brydde sig!!
Vi har suttit ute i hönsgården och småpratat för att få dom att vänja sig. Man kan ju undra vad förbipasserande skulle tro när de ser oss med en kopp kaffe inuti hönsgården?.....men hör och häpna!!
Rätt som det var kom först en liten näbb som stack ut i luckan, bara för att verkligen kolla ..."-nej,de är inte kloka " de som sitter därute. Se´n blev det trångt i luckan, alla skulle kika men ingen vågade ta ett steg ut på Hönsbrädan den som blev utknuffad  hoppade av förskräckelse rätt in igen.



Men minsann!! rätt var det var blev det "Följa John" men bara när vi var inne. Så fort vi gick ut sprang de in till tryggheten i Hönshuset igen. Undrar vart uttycket "Hönshjärna" kommer ifrån. Vi tycker de verkar väldigt smarta?
Här är deras "ute Paviljong", vi har planterat en vinbärsbuske i den så att de skall ha något att kunna gömma sig lite under vid starkt solsken.
En gammal stege från gamla höskullen kommer väl till pass som sittpinnar ute.
För er som har funderat på att skaffa Höns så kan jag bara säga "GÖR DET"... det är verkligen hemtrevligt. Vi väntar bara på att få hämta de första egna äggen snart, vet inte riktigt när den här rasen är "mogen" att lägga ägg?

.....
Vad gäller övriga projekt på gården så kommer det bestå i att fixa veden klar inför kommande vinter samt att vår-städa  "sommar-ladan" för nu börjar äntligen tiden för samkväm och umgänge därute.
Byggprojekt får vi därför vänta med ett tag.

Ha´en fin vårvecka sommarvärme på gång läste jag!
Kram/A


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar