lördag 19 september 2015

Stenvägg.

Hålsten....

Nu har vi laddat batterierna så nu är vi sugna på lite grövre renovering igen.
Den här helgen tog vi tag i den gamla hålstensväggen som är kvar i befintligt skick . Hela gamla kreatursdelen är byggd av likadana sten men insidan i köket är nu slätslammad och även utsidan valde vi att slamma. Utsidan fick dock lite mer "ruff" karaktär.
Vi köpte slipskivor för sten som Jörgen putsade de vassaste kanterna i fogarna med vinkelslipen vi fick låna av Björn .Vi vill ha lite rustik känsla så vi kommer inte slipa ner superslätt i fogarna. Det  har också släppt cement under årens lopp så det är en del större hål i fogarna som skall lagas , sen är planen att även måla hela den här väggen med samma vita putsfärg.
Upp till vänster syns en del av hålen som måste fyllas i, det blir verkligen skillnad med färg!!
Öppningen hjälpte vår murare Kenna som vi publicerat  i tidigare inlägg oss med. öppningen är 1,40x2m
 
.....en tillbakablick hur det såg ut tidigare på samma vägg vi nu håller på med. (bilden från-13) Som det syns på bilden tidigare i inlägget har vi gjort en öppning mellan ladan som blir vardagsrum och köket. Det syns inte riktigt på den här bilden att det är två meter ner till jord/halmgolvet i gamla ladan. Vi hade lagt höga bockar med allt byggmaterial till uterummet som då var på G. Den breda plankväggen består nu utav stora fönster och altandörr som är 2,10 höga och ända  ner till golvnivån.
Härligt att vi har alla gamla bilder kvar, glömmer fort hur mycket bråte och skräp vi forslat bort.
 
...
 
Fortsättning följer...... lägger in en bild på hela väggen när den är klar.
Önskar alla en riktigt trevlig helg!
Kram/A
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar